2024 UEFA Avrupa Ligi Finali Nerede Oynanacak?

  • Şubat 15, 2024
  • (0)

2024 Uefa Avrupa Ligi finali Dublin’de oynanacak. İrlanda’nın başkenti Dublin, eski adıyla Uefa Kupası olan Avrupa Ligi’nin final maçına hazırlanıyor. 22 Mayıs 2024 tarihinde oynanacak maça Dublin’de bulunan Aviva Stadyumu ev sahipliği yapacak.

Temsilcimiz Galatasaray’ın da yer aldığı Uefa Avrupa Ligi’nin final müsabakası biletlerinin satışının nasıl yapılacağı başta Türkiye’deki spor severler olmak üzere Avrupa genelinde birçok kişi tarafından heyecanla bekleniyor. Özellikle İrlanda’da yaşayan Türkler ve Birleşik Krallık’ta yaşayan Türkler final müsabakasını canlı izlemek için bekliyor.

Uefa Avrupa Ligi Finalinin Biletleri Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Final maçı biletleri henüz satışa çıkmadı. Uefa’nın kendi sistemi üzerinden kura sistemiyle satılacak olan biletler için öncelikli olarak Uefa’nın resmi sitesinde bilet satışı için kayıt yaptırmak gerekiyor. Avrupa spor medyası biletler için kayıt sisteminin Nisan ayı gibi açılmasını bekliyor.

Galatasaray’ın son 32 turunda Sparta Prag karşısında aldığı galibiyet sonrası başta İrlanda’da bulunan Galatasaray taraftarı olmak üzere Avrupa’nın dört bir yanındaki Türk vatandaşları ve sporseverler heyecanlı bir şekilde Dublin’de oynanacak final müsabakasını bekliyor.

Temsilcimiz Galatasaray’ın yanı sıra İngiltere’nin en önemli ekiplerinden biri olan Liverpool takımı da Uefa Avrupa Ligi’nde mücadele ediyor. İrlanda adasına en yakın Birleşik Krallık şehri olan Liverpool’da İrlanda kökenli binlerce kişi ikamet ediyor.

Dublin’le Liverpool şehirleri arasında tarihsel ve kültürel bir bağ bulunmasından dolayı Dublin’de de birçok Liverpool taraftarı bulunuyor. Bu durum Aviva Stadyumu’nda oynanacak olan Uefa Avrupa Ligi finalini son zamanların en çok beklenen finali olarak ön plana çıkarıyor.

Final karşılaşması için Uefa’nın resmi sitesi üzerinden şu anlık sadece 1090 Euro, 890 Euro ve 740 Euro’luk özel paketler satılıyor.

Avrupa gündemi hakkındaki dikkat çeken gelişmeleri Avrupa kategorimizden takip edebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir