2024 Avrupa Ligi Finali Dublin’de!

  • Mayıs 21, 2024
  • (0)

Avrupa Ligi finali 22 Mayıs 2024 çarşamba günü Dublin’de Aviva Stadyumunda oynanacak. Finalde İtalyan ekibi Atalanta ve Alman ekibi Bayer Leverkusen karşı karşıya gelecek. 

İrlanda yerel saatiyle 20:00’de başlayacak olan müsabakayı Rumen hakem Istvan Kovacs yönetecek. 

Avrupa Ligi Kupası, Avrupa’da takımlar düzeyinde gerçekleşen organizasyonlar arasında en prestijli ikinci kupa olarak kabul ediliyor. Kupada final oynayan iki takıma 4.5 Milyon Euro ödül ayrıca kupayı kazanan takıma 4 Milyon Euro ödül olarak verilecek.

Irish Turks’un kaliteli içeriklerini sürdürmesi ve yayın çeşitliliği genişletmek için siz değerli okuyucularının desteğine ihtiyacı var. Irish Turks’e patreon hesabı üzerinden destek olabilirsiniz.

Atalanta ve Bayer Leverkusen Finale Nasıl Geldi?

Ülkemiz takımlarından Galatasaray’ın son 16 turunda elendiği Avrupa Ligi’nde çekişmeli geçen eleme turlarının ardından finalin adı Atalanta ve Bayer Leverkusen oldu. 

Finalistlerden İtalyan ekibi Atalanta, son 16 turunda Sporting Lizbon’u, çeyrek finalde İngiliz devi Liverpool’u, yarı finalde Fiorentina’yı eleyerek finale yükseldi. 

Bayer Leverkusen ise son 16 turunda Azerbaycan ekibi Karabağ’ı, çeyrek finalde West Ham United’ı ve yarı finalde Roma’yı eleyerek finale yükseldi.

Avrupa Ligi Finali Hangi Kanalda?

Dublin’de Avrupa Ligi finali için biletler tükenmiş durumda fakat karşılaşma birçok yayın kuruluşu tarafından canlı yayınlanacak. Final müsabakası Türkiye’de Exxen-TV8 platformunda, İrlanda’da Virgin Media’da, Birleşik Krallık’ta ise TNT Sports kanalında naklen olarak seyirciyle buluşturulacak. 

Dublin’de Panayır Havası

Final müsabakası öncesi iki takım taraftarları Dublin’e geldiler. Takımların formalarıyla şehir turu atan Alman ve İtalyan taraftarlar şehri panayır alanına çevirdi. Bunun yanı sıra kupa organizatörleri ve şehir idaresi Avrupa Ligi finaline özel etkinlikler düzenliyor. 

Avrupa hakkında ilgi çekici konu başlıklarını sitemizin Avrupa kategorisinden takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir