Search
Close this search box.

Schengen Bölgesine Vizesiz Girebilen Ülkeler 2024

  • Temmuz 11, 2024
  • (0)

Schengen Bölgesine vizesiz girebilmek Türk vatandaşları için mümkün değilken dünya genelinde toplam 57 ülkenin vatandaşları schengen bölgesine vizesiz seyahat edebilmektedir. Bu yazımızda Schengen Bölgesine Vizesiz girebilen pasaportları listeyeceğiz. Fakat, bundan önce Schengen Bölgesinin tanımını kısaca hatırlayalım.

Schengen Bölgesi Nedir?

Schengen Bölgesi, 27 Avrupa ülkesinden oluşan bir bölgedir. Bu bölgede ortak vize uygulanmaktadır. Schengen Bölgesindeki ülkelerin 23’ü Avurpa Birliği devletlerinden oluşmaktadır. Avrupa kıtasında olup Avrupa Birliğinde olmayan 4 ülkede Schengen Bölgesindedir. Bu ülkeler, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre’dir. 

İrlanda, Avrupa Birliğinde olup Schengen Bölgesinde olmayan tek ülkedir. Birleşik Krallık ülkeleri ise ne Avrupa Birliğinin ne de  Schengen Bölgesinin bir parçası değildir.

İrlanda’nın Schengen Bölgesinde neden yer almadığı hakkında detaylı bilgi edinmek için İrlanda Schengen Bölgesinde mi? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Schengen Bölgesine Vizesiz Girebilen Pasaportlar

Schengen Bölgesine vizesiz girebilen ülkeler listesinde 57 ülke bulunuyor. Türkiye’nin kara sınır komşu ülkelerinden Gürcistan ve deniz sınır ülkelerinden biri olan Ukrayna vatandaşları Schengen bölgesine vizesiz girebilme hakkına sahipler. 

Ayrıca, Balkan ülkelerinden, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Sırbistan ve Kuzey Makedonya vatandaşları Schengen Bölgesinde bulunan ülkelere vize gereksinimi duymadan seyahat edebiliyorlar. 

Amerika kıtasında bulunan ülkelerin neredeyse tamamı Schengen Bölgesine vizesiz seyehat edebilmektedir. Bu ülkeler arasında Brezilya, Meksika, Şili gibi ülkelerin yanı sıra yaşadığı ekonomik ve siyasi krizlerle ön plana çıkan Venezuela vatandaşları da Schengen Bölgesine vizesiz girebilmektedir. 

Ortadoğu ülkelerinden ise İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları Schengen Bölgesinde vizesiz girebilirler.

Vize İhtiyacı Duymadan Schengen Ülkelerini Ziyaret Edebilen Ülkeler Listesi aşağıdadır.

ArnavutlukAndorraAvustralya
Antigua ve BarbudaArjantinBahamalar
BarbadosBosna-HersekBrezilya
BruneiKanadaŞili
KolombiyaKosta RikaDominika
El SalvadorGürcistanGrenada
GuatemalaHondurasİsrail
JaponyaKiribatiKuzey Makedonya
MalezyaMarshall AdalarıMauritius
MeksikaMikronezyaMoldova
KaradağYeni ZelandaNikaragua
PalauPanamaParaguay
PeruSaint Kitts ve NevisSaint Lucia
Saint Vincent ve GrenadinlerSamoaSırbistan
SeyşellerSingapurSolomon Adaları
Güney KoreTayvanDoğu Timor
Trinidad ve TobagoTuvaluUkrayna
Birleşik Arap EmirlikleriAmerika Birleşik DevletleriUruguay
VanuatuVenezuela
Vizesiz Schengen Bölgesine Girebilen Ülkeler

Bu liste, Schengen Bölgesi’ne kısa süreli (90 güne kadar) turistik veya iş amaçlı seyahatlerde vize muafiyeti tanınan ülkeleri içermektedir. Uzun süreli kalışlar, çalışma veya eğitim amaçlı ziyaretler için farklı vize gereksinimleri olabileceğini unutmayın. Ayrıca, vatandaşlar her zaman pasaportlarının geçerlilik süresinin ve diğer giriş gereksinimlerinin seyahatten önce kontrol edilmesi gerektiğini unutmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir