Search
Close this search box.

Sabancı Holding İrlanda’ya Yatırım Yaptı

  • Ağustos 31, 2024
  • (0)

Sabancı Holding İrlanda’ya önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olan Sabancı Holding’in iştiraklerinden Çimsa, Kuzey İrlanda merkezli yapı ürünleri firması Mannok’un hisselerinin %94,7’sini satın aldı.

Şirketler arasında yapılan anlaşmada, hisselerin bedeli 330 milyon euro olarak belirlendi. Mannok hisselerinin %5,3’ünü elinde tutan mevcut yönetim, şirket operasyonlarında çalışmaya devam edecek.

Bu yılın ilk yarısında 297 milyon euro satış gerçekleştiren yapı şirketi, 800 çalışanıyla faaliyet göstermektedir.

İrlanda’da asgari ücretlendirme hakkında bilgi edinmek için İrlanda’da Asgari Ücret 2024 başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Merkezi Kuzey İrlanda’nın Fermanagh bölgesinde bulunan Mannok, daha önce Quinn Group şirketleri arasında yer alıyordu. Quinn Group, 2011 yılına kadar İrlanda’nın en zengin iş adamı olan Sean Quinn’e aitti. Ancak 2011’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Sean Quinn, Mannok’un kontrolünü kaybetti.

Sabancı Holding İrlanda Yatırımını Değerlendirdi

Sabancı Holding İrlanda’ya yaptığı yatırım ile Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği pazarında söz sahibi olmayı hedefliyor.Konuya ilişkin Euronews’te yer alan haberde, Çimsa CEO’su Umut Zenar ve Mannok CEO’su Dara O’Reilly’nin açıklamalarına da yer verildi. Satın alma hakkında konuşan Zenar, Mannok’un Avrupa Birliği ile Birleşik Krallık arasındaki stratejik konumuna dikkat çekerek, “Bu anlaşmanın Mannok için yeni bir dönemin başlangıcı olduğuna inanıyoruz. Sınırdaki konumu nedeniyle Mannok, Birleşik Krallık ve AB pazarlarına benzersiz bir erişime sahip. Biz de Mannok’u Batı Avrupa’daki varlığımızı genişletmek için önemli bir basamak olarak görüyoruz” dedi.

Mannok CEO’su O’Reilly ise, “Gelişimimizin bu aşamasında, uzun vadeli, stratejik ve güçlü bir sermaye sahibini güvence altına almak Mannok için doğru bir adım. Sabancı’daki yeni meslektaşlarımızla çalışmayı dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir