Search
Close this search box.

İrlanda’da Çiftçi Eylemleri

  • Şubat 1, 2024
  • (0)

Çiftçi eylemleri Avrupa gündemininde yer almaya devam ediyor. Fransa’da başlayan eylemler, Almanya ve Polonya’nın ardından İrlanda da gerçekleştirilecek.

İrlanda Çiftçiler Federasyonu yaptığı duyuruda Fransa’daki çiftçilerle dayanışma için ve kendi yaşam zorluklarını İrlanda Hükümetine duyurmak için yollara çıkacaklarını söyledi. İrlanda’da çiftçi eylemlerinin 1 Şubatta başlaması bekleniyor. Eylemlerin tam olarak nasıl gerçekleşeceği konusunda bir netlik yok fakat beklentiler belirli ana yolların tarım araçlarıyla trafiğe kapatılması şeklinde.

İrlanda Çiftçiler Federasyonu, artan üretim maliyetlerine karşın az kazandıklarını savunuyor. Çiftçiler aynı zamanda çevre politikaları kapsamında yapılan bazı sınırlandırmalara karşı çıkıyor.

Fransa’da Çiftçi Eylemleri Neden Başladı?

Çiftçi eylemleri ilk olarak Fransa’da başladı. Fransız çiftçiler, Fransa’nın güneydoğu şehirlerinden başlayarak başkent Paris’e kadar birçok şehirde ana yolları ve çevre yollarını tarım araçlarıyla trafiğe kapamışlardı. Eylemler Paris’e çevreleyen yolların trafiğe kapatılmasıyla yoğunlaşmıştı.

Fransa’da eylemlerin başlamasının sebebi ise; gübre, mazot ve diğer tarım giderlerinin maliyetlerinin artması. Buna karşı gelirlerin azalması. Ayrıca Fransız çiftçiler ucuz gıda ithalatına karşı kendilerinin koruma altına alınmasını istiyor.

Fransız Hükümeti, çiftçileri sakinleştirmek için tarım üretimi için kullanılan dizel yakıtına desteklenmesine devam etme kararı aldı. Ayrıca, gelir adaletine aykırı hareket eden gıda perakendeciler de cezalandırlacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Brüksel’de AB lideriyle bir araya gelerek çiftçilerin sorunlarını konuşacak. Fransa, Avrupa’nın en büyük tarım üreticisi konumunda bulunuyor.

Avrupa’daki dikkat çeken gelişmeleri Irish Turks Avrupa kategorisindeki içeriklerimizden takip edebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir