Search
Close this search box.

Kuru Otlar Üstünde Dublin Film Festivali’nde

  • Şubat 28, 2024
  • (0)

Kuru Otlar Üstünde filmi Dublin Film Festivali’nde 29 Şubat tarihinde gösterilecek. Türk sinema dünyasının en başarılı yönetmenlerinden biri olan Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi, Dublin Film Festivali kapsamında Light House Cinema’da gösterilecek. Film, 29 Şubat Perşembe günü saat 14’te Salon 1’de gösterimde olacak.

Filmin biletini Dublin Film Festivali’nin resmi sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kuru Otlar Üstünde Hakkında

Ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi Kuru Otlar Üstünde’nin oyuncu kadrosu Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekinci, Ece Bağcı, Erdem Şenocak, Yüksel Aksu, Münir Can Cindoruk ve Onur BerK Aslanoğlu gibi isimler yer alıyor. Filmin senaryosu ise, Ebru Ceylan ve Akın Aksu tarafından kaleme alındı.

Film Nuri Bilge Ceylan’ın daha önceki filmlerinden alışık olduğumuz gibi bir taşra hikayesi… Doğu Anadolu’da bir kasabada zorunlu görevde olan Samet isimli bir öğretmenin hikayesini anlatıyor. Zorunlu görev süresini doldurarak İstanbul’a tayin olmanın hayalini kuran Samet Öğretmenin hayatı bir meslektaşı ve öğrencisi tarafından tacizle suçlanmasıyla değişiyor.

Ödüller

Kuru Otlar Üstünde filmi Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, Juri Ödülü ve Festival ödülüne aday gösterilmişti.

Filmin başrol oyuncularından Merve Dizdar, Cannes Film Festivalinde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülmüştü.

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri kabul edilen Oskar Akademisi Ödüllerine 2024 yılında aday gösterilen tüm yapımlar, yönetmenler ve oyuncuların tam listesine Cillian Murphy Oskar’a Aday Gösterildi başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir