Search
Close this search box.

İrlanda 27 Bin Kişiye Çalışma İzni Verdi

  • Eylül 15, 2024
  • (0)

İrlanda, 2024 yılının ilk 8 ayında 27.181 kişiye çalışma izni verdi. Bu istatistiğe göre İrlanda, Avrupa Birliği ülkeleri arasında bu alanda ön plana çıkan ülkeler arasında yer alıyor.

Schengen.news sitesinin haberine göre, İrlanda, çeşitli sektörlerde yaşanan istihdam sıkıntıları nedeniyle Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden çalışan istihdam etme konusunda daha esnek davranmaya başladı. Bu kapsamda, 2024 yılının ilk 8 ayında 27 binden fazla kişiye çalışma izni verildi.

Haberde İrlanda İşletme, Ticaret ve İstihdam Bakanlığı verilerine dayanılarak, en çok çalışma onayının sosyal hizmetler ve sağlık sektörü çalışanlarına verildiği belirtiliyor. Bu sektörleri, bilişim (IT), tarım, ormancılık ve balıkçılık izledi. 2024 yılında sosyal ve sağlık sektöründe istihdam edilmek üzere 9.125 kişiye İrlanda’da çalışma hakkı tanındı.

İrlanda’da en çok çalışma hakkı verilen meslekleri öğrenmek için İrlanda’da İş Alımı Yapılan 20 Meslek başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz

2023 yılında hazırlanan raporlara göre, İrlanda özellikle 20 iş kolunda istihdam sıkıntısı yaşıyor. Bu sektörler şöyle sıralanıyor:

– Sağlık Hizmetleri  

– Bilişim Sektörü (IT)  

– Mühendislik  

– İmalat  

– İnşaat  

Taşımacılık  

İstihdam Sıkıntısı Çalışma İzni Onaylarını Artırıyor

İrlanda’da özellikle sağlık sektöründeki çalışan eksikliği diğer sektörlere kıyasla daha fazla öne çıkıyor. Haberde atıf yapılan 2023 EURES Raporu’na göre, İrlanda’nın doktor, hemşire gibi sağlık çalışanlarına diğer Avrupa ülkelerinden daha fazla ihtiyaç duyduğu vurgulanıyor.

İrlanda’daki çeşitli sektörlerdeki bu çalışan kıtlığı, ülkenin daha fazla çalışma izni onaylamasında etkili oluyor. İrlanda İşletme, Ticaret ve İstihdam Bakanlığının verilerine göre, 2024 yılının ilk yarısında 19.303 kişiye çalışma izni verildi; bu sayı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,5 oranında bir artışı ifade ediyor.

İrlanda’da kısa dönem önce göçmenlerin çalışma şartlarıyla ilgili kanunda yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemenin detaylarına İrlanda Çalışma İzninde Yeni Dönem Başladı başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir