Search
Close this search box.

İrlanda’da İş Alımı Yapılan 20 Meslek

  • Eylül 16, 2024
  • (1)

İrlanda’da iş alımı yapılan 5 sektörde 20 meslek grubu öne çıkıyor. EURES 2023 raporuna göre, İrlanda’da belirli alanlarda yaşanan istihdam sıkıntısı, Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden yapılan iş başvurularının kabul edilme oranını artırıyor.

İrlanda, son yıllarda sağlık, bilişim, imalat sanayi, taşımacılık ve inşaat sektörlerinde yaşadığı iş gücü sıkıntısı nedeniyle bu alanlarda çalışacak kalifiye göçmenler için önemli fırsatlar sunuyor.

EURES Raporu’na göre, İrlanda’da aşağıda belirtilen 5 sektördeki 20 meslek grubunda istihdam açığını gidermek için göçmenlerin başvuruları değerlendiriliyor:

İrlanda’da iş alımı yapılan meslekler:

1. Kamyon ve tır şoförleri  

2. Otobüs ve tramvay sürücüleri  

3. Metal işlemeciler ve operatörler  

4. Kaynakçılar ve kesiciler  

5. Genel tesisatçılar ve boru tesisatçıları  

6. Marangozlar ve doğramacılar  

7. Evde bakım hizmeti veren sosyal çalışanlar  

8. Sağlık bakım asistanları  

9. Şefler  

10. Kimya ve fizik teknisyenleri  

11. Yazılım geliştiriciler  

12. Sistem analistleri  

13. Sağlık çalışanları  

14. Hemşireler  

15. Pratisyen hekimler  

16. Çeşitli mühendislik dallarında mühendisler  

17. Makine mühendisleri  

18. İnşaat mühendisleri  

19. Kimyagerler  

20. Bilgi ve iletişim teknolojisi hizmet yöneticileri

İrlanda’da iş başvurusu yapmak için kullanmanız gereken iş arama motorlarını İrlanda’da İş Bulma Siteleri: En Çok Tıklanan 5 Site başlıklı yazımızdan öğrenebilirsiniz.

İrlanda’da İş Alımı İstatistiklerinde Öne Çıkanlar

EURES Raporu’na göre, İrlanda, diğer Avrupa Birliği ülkelerine kıyasla daha fazla yabancı doktor ve hemşireye ihtiyaç duyuyor. Ülkede yaşanan istihdam sıkıntısı, daha fazla göçmene kapıların açılmasına sebep oluyor. Bu kapsamda 2024 yılının ilk yarısında sağlık çalışanlarına verilen çalışma izni oranı, 2023 yılının aynı dönemine göre %20,5 artmış durumda.

Hangi Göçmen Gruplarına Çalışma İzni Veriliyor?

İrlanda’da iş alımında ilk sırayı Hindistanlı göçmenler alıyor. 2024 yılının ilk yarısında verilen çalışma izinlerinin %35’i Hindistanlılara ait. Bu dönemde toplam 6.746 Hintli göçmene, İrlanda’daki 20 iş kolunda çalışma izni verildi.

Hindistan’ın ardından çalışma izni alan diğer göçmen grupları ise Brezilyalılar, Filipinliler, Güney Afrikalılar, Çinliler, Amerikalılar, Zimbabveliler, Nijeryalılar ve Malezyalılar olarak sıralanıyor.

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir